21 maj 2008

Luftfärd nerför trappen!!


Jag är nog den sämsta mamman som finns!!
Om jag säger 8 månaders bebis, brant trappa, ingen grind och en dum, dum, DUM jag, som inte hinner ta fatt i min älskade dotter så förstår ni nog vad som hände igår kväll!!!
Tyra var på väg bort mot trappan, det såg jag! Sen snabbade hon på när hon såg att jag kom och kröp rätt ut för trappen till nedervåningen!
Att jag inte dog! Hur snabbt jag kom nerför trappan vet jag inte! Tyra gallskrek och var livrädd!! Kommer aldrig glömma dom dunsande ljuden....
Ringde akuten som sa att jag skulle åka in på en koll eftersom hon är så pass liten.
Sagt o gjort, vi kom in rätt snabbt och det konstaterades att hon klarat sig bra förutom en bula i pannan och en misshandlad näsa!! :0(
Hon svimmade aldrig av och var go och glad som hon brukar, små bebisar är trots allt ganska mjuka i kroppen vid fall, men jag kommer ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG att förlåta mig själv!!!!!
Sånt här får bara inte hända!!! Absolut det värsta jag varit med om....... :0(


~*~*~

31 kommentarer:

Anonym sa...

Huff, så trist:(

Det er sånn som kan skje, de beveger seg jo så fort. Godt det gikk bra ihvertfall!

Hilsen
Marikken fra Scrappiz

Anonym sa...

Om det är till någon tröst så är du inte ensam.
Har själv varit med om något likande, min dotter ramlade ur barnvagnen för att jag hade glömt selen...
Glömmer det aldrig även fast det är 6 år sedan det hände....

Ulla sa...

DU är INTE en dålig mamma för det, en olycka är framme så lätt. Man blir så vansinnig på sej själv att det händer, men man kan inte alltid skydda dom från allt. Och som du skrev, barn är så mjuka i kroppen. Skönt att det inte hände något allvarligare.

Monika sa...

Oj din stackare!
Jag förstår vad du kände. Själv såg jag på medan Isabel ramlade ur sängen med huvudet före.

Vet att det inte är en tröst men jag tror att sådant händer alla småbarn. Vi kan bara inte skydda dem från allt ont. Du är INTE en dålig mamma för det!!!

Anonym sa...

Vad skönt att det gick bra i alla fall!! Jag vet precis hur det känns!! Våran Linus for utför trappan (i och för sig bara en halvtrapp..men ändå...) med gåstolen när han var ungefär lika gammal..... fyyyy vad det var läskigt!!! Men han klarade sig också jättebra, tror knappt han fick en bula i pannan ens, tack och lov!!
Du är inte alls en dålig mamma! Kram till er båda!
Maria S

LisaMattias sa...

Åhhh, du är verkligen inte ensam om detta!!! Min treåring hade alldeles för bråttom nedför trappan, och ramlade i början och gjorde tre framlängesvolter nedför trappan, och in i väggen däremellan.... Detta på nyårsafton kl 00.30, inte vill man åka till akuten då... Men allt gick bra, även om vi fick ett hastigt slut på nyårsfesten!!

Förresten, så sitter min femåring här med världens jättebula/blåmärke på kinden efter en krock med ett annat huvud igår...

*tröstkramar* från Lisa

Anonym sa...

Hua så hemskt! Tur att det bara blev en bula och en röd näsa av luftfärden.

Anonym sa...

men oj vad snabbt det kan gå när olyckan är framme.de små liven kan de..och vilken änglavakt ni hade.kunde gått tokigt det där.skönt att det gick så bra ändå..ja lite lite skall du nog skämmas men bamse kram på dig från en annan tappa bebis mamma:(kanske skulle vi starta en bebis tappa klubb.vi är nog ganska många som gjort dylika ...:(du är inte ensam så nya tag:)

Anonym sa...

Usch så trist... =(
Med små barn sker olyckor snabbt.
Du är absolut ingen dålig mamma för det.

Jozebelle sa...

Det har även hänt här och jag vet precis vad du menar men de verkar vara tåliga än man tror o ibland och emellanåt behövs inte mycket...hon klarade sej ju så man lär sej ju att sätta för något så det inte händer igen...

Anonym sa...

Urk!
Jag kan bara skicka en kram och berätta att jag varit med om samma sak.
Det går över, men man är VÄLDIGT försiktig ett tag.. :D

Kamilla sa...

NÄÄÄÄÄ du är INTE en dårlig mamma,det är OTURENS fel!!
Man är bara människa,vi kan fela...det var ju sådan tur att hon klarade sig undan utan att bryta armar & ben.
Skickar en cyberkram till en toppen mamma som älskar sin dotter mest av allt på jorden!!

Anonym sa...

Åh gumman,
Man kan inte vara överallt o ingenstans precis heela tiden..
Även om vi vill, vi är inte mer än människor.
Min Liten har trillat ner från vår säng, den är baaara 77 cm hög o huvudet som ju är tyngst på små var naturligtvis först.
Snacka om ångest!!

Li@n sa...

Tänk vad tryggt och skönt för din lilla tjej att du var där på en gång för att trösta och krama om henne, SÅ gör en bra mamma som DU alldeles säkert är! Olyckor händer tråkigt nog och man far så illa när de händer kanske är det så man lär sig hur mycket man älskar de sina.

Kram kram

Michaela Lejonberg sa...

Usch vad otäckt! Jag var med om nåt liknande med Walther förra sommaren, han var visserligen 1 1/2 år men stöp ner för mina svärföräldrars trappa. Han fick oxå världens bula i pannan. Men klarade sig annars bra. Men det var såå otäckt!

Hoppas det går med lilltjejen trots allt!

Och du, du är absolut inte en dålig mamma!

Anonym sa...

Men huga så hemsk upplevelse! Ibland hinner man bara inte med och det gick ju bra så tänk inte mer på det =) En positiv sak som kommer ut av det hela är att man blir mer uppmmärksam efter en sån här sak. Max slog en volt ur spjälsängen när han var 9 månader. Han hade bygggt en liten trapp av diverse saker han fick tag på både i och utanför sängen...Sen dess har jag bara ett täcke och kudde i hans säng och inga grejer på golvet i närheten. Han fick oxå en rejäl bula kan jag lova =S

Ha en härlig kväll=)

Anonym sa...

Åhh, stackars dig!! Förstår precis hur du känner men man kan inte vara med överallt och förutse precis allt. Klandra inte dig själv, olyckor kan hända hur försiktig man än är!! Stor kram till dig och lilla sötnosan!

Alexandra Lindgren sa...

du är ingen dålig mamma för det!
alla gör vi misstag, man kan inte vara med på allt hela tiden!

Anonym sa...

Du är Absolut ingen dålig mamma!!!!!
Olycker händer och allt gick väl som tur var.....

Min dotter har ett 9 cm långt ärr i ansiktet efter sin trappfärd och kommer reta i hjäl sig på det som tonåring.....( hon har fått försäkrings pengar som är väl förvaltade så att hon kan få göra en ärrslipning när hon växt klart om hon vill....)

Ida sa...

Kramar om!!! Du är ingen dålig mamma!!! Det händer olyckor med nästan alla barn nån gång, min Moa har druttat ut för sängen när hon inte var halvåret ens :-( Man lär av sina misstag ;-)

Malin/malwa sa...

been there, done that... fast i olivias fall (!) är det inte trappa utan säng - ett par tre gånger... varav en som bara fyramånadersbebis och en med ansiktet före ner i ett stengolv i venezuela...

de flesta har nog varit med om samma hemska sak och so de flesta redan sagt - man är ingen hemsk mamma p.g.a.. hemsk hade man varit om man ryckt på axlarna efteråt!

stora tröstkramar både till mamma och lillfian (som säkert redan mår hundra gånger bättre än mamma)!

Anonym sa...

vilken otur .. Stackars liten och verkligen stackars dig kan för stå hur du känner dig .. Min pojk ramlade ner för min säng en gång och det är ju verkligen inte så som en trappa men jag hade så dålig samvete efter det lilla mådde jätte dåligt av det . så jag kan tänka mig hur du mår !

Anonym sa...

Tror att du är en fantastisk mamma. Hjärtat hinner stanna både en och två gånger när sådant här händer. Har en vild treåring o här händer mycket när jag tittar bort.
Kram Marie

Christine sa...

Min Sanna, 2,5 år, skulle absolut gå och lägga sig själv!! Vi fick inte ens följa med upp för trappen!!
När hon står på sista trappsteget så tippar hon bakåt... =(
DET va inte kul!! Hon som va så stolt...
Sen har dom ramlat ur sängen, ramlat ut soffan.. Ja, suck! Dessa "ungdomar" ;)

Du är INTE ensam!!
Och som tidigare talare sagt: Du fanns där och tröstade!
SÅ gör en BRA mamma!! =) =)

Kram!! <3

Anonym sa...

Skickar en stor kram! Jag är helt övertygad om att du är en bra mamma. :)

Ulrika sa...

Tröstkram till mamman som verkar behöva det mer än dottern är jag säker på!!!!!!

Jag vet hur dålig man kan känna sig i såna här lägen- men jag tror vi alla mammor har varit med om det, att få dåligt samvete över liknande grejer!

Men du är verkligen ingen dålig mamma!

Anonym sa...

Jag vill bara skicka en stor kram till dig! Du är inte en dålig mamma. Det är mänskligt att inte kunna vara överallt hela tiden och en olycka händer så snabbt.

De är snabbare än man tror de små liven. Som någon annan skrev, hon kommer ramla många gånger - förhoppningsvis inte på detta sättet dock.

Ge din dotter en extra kram!

Anonym sa...

Förstår att du blev vettskrämd. Vilken tur att allt slutade väl iallafall. En olycka händer så himla snabbt, jag var själv helt hopplös som barn, stackars min mamma ;-)
.. och ja,jag har tappat Simon en gång också.. blev helt kall i hela kroppen. Jag snavade på några kassar som stog i hallen, fastnade med foten i handtags ögglan och när jag skulle sätta fram den andra foten för att inte ramla fastnade den också på något konstigt vis, så vi ramlade handlöst i golvet bägge två. Simon 1 månad flög ur mina händer. Men som tur var skades ingen av oss. Fy vilken mardröm det var, och vilka skuldkänslor jag hade.

zαnуα ♥ sa...

Nemen gumman :)
Du är INTE en dålig mamma för att detta hände!! En olycka händer så lätt, och vi är inte mer än människor fast vi är mammaor;)
Häromveckan satt jag och sade precis samma sak till min lillasyster, efter att hennes dotter ramlat ur vagnen.. För att syrran glömt selen :( Min stackars systerdotter var totalt uppskrapad i ansiktet, blodet rann, näsan var svullen, och världens största fläskläpp... Det var hemskt att se :( Gissa om syrran mådde dåligt sen, hon grät tusen gånger mer än min systerdotter. Sånt här händer, som du ser av de andra inläggen också, det är bara så.. Skickar massor av styrkekramar till dig!!!

Anonym sa...

Stackars dig!
Jag tror att det är du som tar detta hårdast. Lilla skruttan tänker säkert inte på det som hänt.

Någon dålig mamma är du inte. Som du kan läsa, så händer sådana här saker allt för ofta/många.

Min lill-minsting for utför vår branta trappa i gåstol,voltade och landade sedan på storebror (3 år). Han hade lyckats få upp grinden själv för första gången... Båda klarade sig bra förutom diverse blåmärken. Själv kommer jag aldrig glömma fasan, och att inte veta var man skulle lyfta eller vem jag skulle ta hand om först. Ryser vid tanken...
Sen har min äldsta dotter ramlat ur barnvagnen och landade på bröstkorgen...tre dagar efter en stor hjärtoperation. Då var jag spak! Tur det var på sjukhuset så att hjälp fanns direkt. Men så jag grät...

Men det som gör oss alla till de bästa mödrarna i världen, är att vi finns där för att ta hand om och trösta våra små. Vi kan inte bära dem fram genom livet utan de måste upptäcka och lära sig på egen hand.

Ta nu och krama din lilla tjej och var glad att det gick bra denna gången. Kanske sätta upp en grin för trappan? Finns tex på IKEA.

Stora kramar, Sophia / kurrebo

Karma sa...

Dom är ju så snabba dom små liven! usch så hemskt det måste ha varit. Men allt kan hända och det är alltid lätt att vara efterklok när det gäller grind mm. Men nån dålig mamma....e du inte för det! Tur att det gick bra trots allt och att hon är pigg, go o glad. Stor kram till er båda.